This image for Image Layouts addon

Piletina sa sezamom

Sastojci

za 6 osoba

800 g fileta pilećih prsa

limun

2 žlice umaka od soje

1 žlica Vegete

ulje za prženje

ZA PANIRANJE:

200 g Glatkog brašna Podravka

jaja

sol

Vegeta Maestro crni papar mljeveni

2 žlice krušnih mrvica

300 g sjemenki sezama

Priprema

1.

Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje.

2.

Jaja razmutite , posolite i dodajte malo crnog papara. Komad po komad piletine uvaljajte u brašno, zatim umočite u pripremljena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu i krušnih mrvica i sezama.

3.

Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na srednju temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.

4.

Izvadite ih na upijajući papir.

Posluživanje

Piletinu sa sezamom možete poslužiti toplu ili hladnu uz salate po želji te s raznim umacima, kao npr. tartarom.

Savjet

Sezam možete zamijeniti nasjeckanim bademima.

Poseban okus piletini daju začini koji čine marinadu.

Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Jelo pripremite do 3. koraka. Paniranu piletinu rasporedite na pladanj i zamrzavajte oko 2 sata. Zatim je zapakirajte u vrećice (prema obrocima) i vratite u zamrzivač.
Odmrzavanje: Piletinu odmrzavajte na sobnoj temperaturi oko 20 minuta, a zatim je pržite prema 3. koraku.
Trajnost: 60 dana.

This image for Image Layouts addon

Pikantni juneći savici

Sastojci

za 4 osobe

750 g junetine od buta

2-3 Kisela krastavca Podravka

100 g mrkve

80 g slanine

2 žlice Senfa estragon Podravka

1 žlica Vegete

2 žlice Pšeničnog glatkog brašna Podravka

ZA UMAK

50 ml maslinova ulja

150 g luka

2 češnja češnjaka

100 g celerova korijena

100 g mrkve

300 g Pelata Podravka

1 grančica ružmarina

Vegeta Maestro lovor

50 ml bijelog vina

1 žličica Vegete

1 žličica Gussnela Dolcela

Priprema

1.

Junetinu narežite na tanke odreske i tucite batom. Pospite Vegetom i premažite senfom samo s jedne strane.

2.

Na stranu premazanu senfom rasporedite ploške slanine, a zatim mrkvu i kisele krastavce narezane na štapiće. Odreske zamotajte i pričvrstite ih čačkalicama. Uvaljajte ih u brašno i pecite na zagrijanom maslinovu ulju.

3.

Savitke izvadite pa u istoj tavi propirjajte nasjeckani luk, češnjak, naribanu mrkvu i celerov korijen. Dodajte pelate, ružmarin, lovorov list, Vegetu, svježe mljeveni papar, šećer i vino. Pirjajte 10-15 minuta, a po potrebi podlijte vodom.

4.

Umak propasirajte i vratite u tavu zajedno sa savicima. Podlijte vodom i pirjajte oko pola sata dok meso ne omekša. Na kraju umiješajte Gussnel razmućen s malo vode i kratko prokuhajte.

5.

Ako želite, dodajte Vegetu za posipavanje.

Posluživanje

Iz savitaka izvadite čačkalice i uz meso poslužite umak te prilog od pirea od krumpira, riže ili domaćih širokih rezanaca.

Savjet

Da bi odresci bili što tanji, tucite ih preko prozirne folije.

Da bi meso bilo mekše, već nadjevene sirove odreske možete držati u ulju.

This image for Image Layouts addon

Teletina sa suhim šljivama

Sastojci

za 4 osobe

600 g teletine od buta

2 žličice Vegete

30 g maslaca

2 žličice ulja

50 g Pancete Podravka

80 g luka

1-2 mrkve

80 g celerova korijena

100 g suhih šljiva bez koštica

100 ml bijelog vina

1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

1.

Teleće odreske potucite batom da budu tanki i pospite Vegetom. Popecite ih na zagrijanoj mješavini maslaca i ulja.

2.

Dodajte pancetu narezanu na kockice te još kratko popecite. Zatim dodajte sitno narezani luk, naribanu mrkvu i korijen celera te suhe šljive. Podlijte vodom i pirjajte dok meso ne omekša.

3.

Odreske izvadite i stavite na topli tanjur, a povrće sa suhim šljivama usitnite u električnoj sjeckalici tako da dobijete gusti umak. Umaku dodajte malo vode i vino, vratite odreske te kratko popirjajte.

4.

Prije posluživanja pospite nasjeckanim peršinom.

Posluživanje

Teletinu poslužite toplu sa širokim rezancima.

Savjet

Na isti način možete pripremiti svinjetinu.